Popiah Seafood

Bahan-bahan:
  • 3 biji bawang merah
  • 1 ulas bawang putih
  • 3 helai daun limau purut
  • 10g (1 tbsp.) cili boh
  • 10g (1 tbsp.) Life Sos Cili
  • 7g (3/4 tbsp.) Life Sos Berperisa Tiram
  • 18g (1¾ tbsp.) Life Kicap Manis
  • Kulit popiah
  • 5g gula
  • 20g (1½ tbsp.) Minyak Masak
  • Bebola ayam dan jejari ketam
  • Sayur campur
Cara-cara:
  • Kisar bawang merah, bawang putih. Kemudian tumiskan bahan-bahan yang telah dikisar.
  • Masukkan cili boh dan tunggu sehingga pecah minyak.
  • Masukkan Life Sos Cili, Life Sos Berperisa Tiram dan Life Kicap manis bersama dan gaul sebati.
  • Masukkan bebola ayam dan jejari ketam. Biarkan sehingga masak.
  • Masukkan sayur campur dan gula. Gaul sehingga masak dan tutup api.
  • Tunggu paprik sehingga suam. Ambil sedikit dan letakkan ditengah kulit popiah gulung dan lekatkan dengan air.
  • Goreng sehingga wantan kekuningan dan siap untuk dihidang.